Terherne

Terherne is het vakantieparadijs voor watersporters, natuurliefhebbers en een ieder, die van rust houdt. Fryslân staat bekend om zijn gezellige en karakteristieke dorpen, vele meren en vaarten, uitgestrekte weilanden en mooie natuurgebieden.

Terherne, omringd door water, gelegen in het hart van het Friese merengebied is één van de vele mooie dorpen, die Friesland rijk is. Door de directe ligging aan het Sneekermeer is Terherne een ideaal vertrekpunt voor zeil- en motorboottochten, kanovaren, windsurfen en sportvissen. Voor wandel- en fietstochten in de vrije natuur en door de karakteristieke dorpjes in de omgeving zijn ook vele mogelijkheden.

In het dorp vindt u diverse restaurants met gezellige terrasjes en voor de kinderen is er veel te beleven in het “Kameleondorp”, waar de verhalen uit de jeugdboekenserie tot leven komen.

Speuren in en om de Kameleonboerderij, een rondvaart met de échte Kameleon of spannende avonturen beleven op het eiland van Gerben Zonderland. In het dorp vindt u verschillende bedrijven voor het huren van boten, fietsen en skeelers.

Weersverwachting
Terherne
Meer weer in Terherne