Omgeving

Op korte afstand vindt u Joure. Hier kunt u ondermeer terecht voor het subtropische zwembad, een midgetgolf- en bowlingbaan, het Douwe Egberts museum en een gezellige winkelstraat.

Grou ligt in het hart van de provincie Friesland. Prachtig zijn hier de luchten, gezellig en karakteristiek is het dorp, overzichtelijk de meren en vaarten en rustig is het landschap. Niet voor niets is Grou zo geliefd bij watersporters, natuurliefhebbers en rustzoekers. Grou heeft daarnaast ook heerlijke terrasjes, uitstekende restaurants en gezellige bars, waar de Friezen graag een borreltje drinken en een praatje maken met de gasten in hun dorp.

Sneek is de bekende waterpoortstad, ondemeer bekend van de zeilwedstrijden tijdens de Sneekweek. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Scheepvaartmuseum en het Nationaal model spoorwegmuseum en zeer uitgebreid winkelen.

U kunt in Heeg in het centrum met uw boot aanleggen en op een van de vele gezellige terrassen iets drinken, maar u kunt natuurlijk ook de bezienswaardigheden van het dorp bezoeken. Vanuit Heeg kunt u over de Friese meren, o.a. het Heegermeer en de Fluessen, de kanalen en sloten naar verschillende dorpen en steden varen. Deze zelfde plaatsen zijn fietsend over de prachtige fietspaden en landweggetjes waarvan sommigen door pontjes worden verbonden, ook prima te bereiken.

In Heerenveen vindt u het Thialf ijsstadion, het Ferdinand Domela Nieuwenhuismuseum en het museum Willem van Haren. Wandelen en fietsen is bijzonder mooi in de bossen van Oranjewoud.

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland met zijn historische panden en gevels, het Fries museum, museum Princessehof, de fraaie Prinsentuin met het Pier Pandermuseum, natuurgebied De Groene Ster met het dierenpark Aqua Zoo Friesland.

In Friesland zijn ook nog veel andere leuke dingen te doen, ook als het weer een dagje tegenzit. Kijk hier voor een actueel overzicht.